Щастя з ними не буде: жіночі риси характеру, які можуть зіпсувати будь-які стосунки

Усі мріють про гармонійні стосунки, в яких буде комфортно психологічно обом. Але деякі жіночі якості здатні стати перепоною на шляху до спокійного сімейного життя.
Часто виходить так, що прагнучи побудувати здорові стосунки, люди все-таки опиняються в пастці драм і скандалів.
Несподівані зміни настрою
Кардинальні зміни настрою характерні для жінок з невротичним типом особистості. Таких жінок може вивести з себе що завгодно. Вони надмірно уважні до пересічних ситуацій, можуть запідозрити образу навіть у невинних словах. Також вони болісно переносять відкидання. Будь-яка незгода з їхньою думкою, не надто вдалий комплімент або погляд, що здався байдужим, здатні зіпсувати їм настрій.
Низька самооцінка
Нерідко можна зіткнутися з ситуацією, коли розумна і приваблива жінка начебто свідомо применшує свої достоїнства. Їй здається, що вона недостатньо красива, розумна, освічена тощо. Навколишні можуть сприймати це як недоречне кокетство і дратуватися.
Але суть такої поведінки криється в неврозі. Він викликає тривогу, невпевненість у собі, поступово формується занижена самооцінка, яка проявляється у вигляді перманентного відчуття тривоги і скарг.
Ні кроку без схвалення
Коріння цього явища знаходяться в дитинстві жінки, у зрілому віці нестача батьківської уваги проявляється в постійному очікуванні схвалення. Такі пані чекають похвали від партнера буквально на кожному кроці і можуть всерйоз образитися, якщо недостатньо бурхливо схвалили приготований ними обід або не прийшли в захват від їхньої нової сукні. Постійні запитання про те, який вона має вигляд, чи добре справляється, чи найкраща вона можуть дратувати партнера.
Не можу сказати "ні"
Внутрішня заборона на озвучування власних бажань у жінок невротиків призводить до того, що їм вкрай складно казати "ні" й іншим. Такі жінки схильні "розчинятися" в коханій людині, жертвувати своїми мріями і бажаннями. При цьому їм здається, що партнер не цінує принесену ними жертву. Така поведінка призводить до того, що нещасливі у стосунках обоє.
Жертва серед хижаків
Ще одна характерна риса невротиків, як жінок, так і чоловіків – схильність до драматизації. Такі люди насторожено ставляться до оточуючих, обман і зрада ввижаються їм буквально на кожному кроці. Вони чекають підступу і напружено спостерігають за кожним кроком партнера. Ця властивість особистості вносить у стосунки напруженість і нерідко призводить до їхнього розриву.
Фактори, що насторожують, у жіночій поведінці:

вона з усім згодна і ніколи не наполягає на своєму, не висловлює свою точку зору;
ображає колишнього і часто на нього скаржиться;
постійно висуває умови, занадто практично підходить до романтичних стосунків;
немає спільних тем для спілкування, партнери ніби не чують одне одного.

Проблеми у стосунках можуть мати різний характер, тому психологи рекомендують на будь-якому етапі якомога більше спілкуватися. Тільки в такий спосіб можна з'ясувати, що за людина буде поруч із вами. Люди потребують любові, але все-таки не варто кидатися з головою у вир стосунків. Скласти правильне враження допоможуть увага, спілкування і час.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment